Blogi,  Reseptit

Konjakki-kermakastike

Kastikkeiden teko on ollut minulle aikaisemmin kovin vaikeaa ja olen sen jättänyt jopa pois sen takia. Viimeisen vuoden aikana olen panostanut kastikkeiden oppimiseen. Kastike nostaa ruuan ihan eri tasolle. Olen tehnyt punaviinikastikkeita ja muita kermapohjaisia kastikkeita. Tästä konjakkikastikkeesta on tullut luottokastikkeeni, siihen kun lisää yrttejä saa sitä hiukan muokattua. Sopii niin moneen ruokaan, useimmiten käytän sitä, peurajauhelihapullissa ja paistin kanssa.

Konjakki-kermakastike

  • 4 dl Kuohukermaa 
  • 1 dl konjakkia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl vasikkafondia 
  • Musta-, valko-, viher-, rosépippuria morttelissa murskattuna (n. 10 jokaista) 
  • 2 rkl limen/sitruunan mehua 
  • 2 rkl vaaleaa siirappia/ sokeria
  • 1 tl umamimaustetta 
  • Jos paistista jää nestettä tai pannulla on lihan lientä niin käytä nämä kastikkeessa

Laita kerma pannuun ja lisää kaikki ainekset ja anna kiehua ja keitä kasaan miedolla lämmöllä. Pippuria kannattaa laittaa pikkuhiljaa ja maistaa oman maun mukaiseksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.